Домой
  • вечное хранение произведений
  • рекламная поддержка лучшим работам
  • участие работ в печатных сборниках

Парольный вход для авторов.

автор: c до
Молодий священик Роман Мануляк. Небайдужий. Совісний. Тією совістю, яка є в українця, коли Нація воює – Олег Володарський
Автор: Вячек      Дата: 23.01.2019 12:45
«Молитва за незрячих» Господи, Отче наш милосердний! Я уклінно звертаюсь до Тебе з мольбою. Захисти і помилуй усіх Ти незрячих, Проведи по життю нас Своєю рукою. Дай нам, Боже, сили й терпіння Не впадати у відчай й зберегти свою гідність, Запали у серцях

     «Молитва за незрячих»
     Господи, Отче наш милосердний!
     Я уклінно звертаюсь до Тебе з мольбою.
     Захисти і помилуй усіх Ти незрячих,
     Проведи по життю нас Своєю рукою.
     Дай нам, Боже, сили й терпіння
     Не впадати у відчай й зберегти свою гідність,
     Запали у серцях наших іскру любові,
     Величну прекрасну, – і схожу на Вічність.
     Хай любов ця зігріє зневірені душі,
     Хай розтопить той лід, що стискає нам груди.
     І в незрячих очах воскресить хай Надію,
     Що життя у нас кращим буде.
     Милий Боже! Я вірю, що слова ці почуєш.
     За незрячих усіх попросити я мушу.
     То ж, якщо не судилось нам бачить очима, –
     Дай нам бачити серцем
     І спаси наші душі!
     
     «Соціальне служіння для незрячих людей дуже потрібне. Воно потрібне і для духовенства, бо ми творимо добрі діла милостині. Ми співживемо, співплачемо, співрадіємо, співстраждаємо з незрячими людьми як духовні особи і бачимо, що їм потрібно. Вже за 5 років духівництва з незрячими я зрозумів, що їх не потрібно жаліти, а треба їм соціально допомагати. Перша така важлива допомога – видання «Молитовника» для незрячих людей українською мовою», – зазначив отець Роман Мануляк, духовний наставник незрячих Львівщини. (http://velychlviv.com/dlya-lvivskyh-nezryachyh-prezentuvaly-pershyj-ukrayinskyj-molytovnyk-shryftom-brajlya/)
     Протоієрей Роман Мануляк, духовний наставник та голова паломницького центру «Покров», настоятель храму Успіння Пресвятої Богородиці УПЦ Київського Патріархату у селі Чишки (Пустомитівський район, Львівщина).
     Затишна церква в центрі села Чишки. І зовсім юний священик Роман Мануляк. Небайдужий. Совісний. Тією совістю, яка є в українця, коли Нація воює. В цей день він мав відспівувати померлого і це йому помітно боліло. Для кожного з прихожан знаходиться місце в доброму та щирому серці цього священика.
     Отець Роман трохи ніяковів перед камерою. У цієї людини в душі надзвичайно багато Божого тепла, котрим він щедро ділиться з кожним. Він багато сил та часу приділяє незрячим людям. Молиться з ними, спілкується, їздить на екскурсії, допомагає в проведенні змагань із шахів.
     Нехай мої думки, які є відображення найщиріших почуттів, нікого не образять. Священик, в моєму усвідомленні, це не той, хто проводить літургії та читає молитви. Священик – це служитель Господа, котрий віддає нам частинку своєї душі. Він готовий нею поділитися. Готовий допомогти.
     Саме за це отця Романа люблять і поважають його прихожани. Цей українець усвідомлює, що не тільки прихожанин відповідальний перед Церквою, а, в першу чергу, Церква несе відповідальність перед своїми прихожанами. Ісус заповідав допомагати нужденним. Віра була дана для ЛЮБОВІ. Бог є любов. В цьому священику все це відчувається принциповою та контрастною лінією. Ми так часто говоримо про генетичний біль, про випробування, що дарує нам Всевишній…
     Але як же неймовірно зігріває душу усвідомлення того, що на очах у Нації ростуть духовні наставники, для яких Україна – це часточка душі, невід’ємна складова них самих.
     Ми пишаємося та захоплюємося своєю молоддю. Ми мріємо про щасливе майбутнє для них. Вони гідні цього. Я часто згадую Михайла Омеляна, Кирила Кальницького, Романа Мануляка – такі юні, проте освічені українці, що абсолютно свідомо присвятили своє життя Нації і Богу.
     Дуже не хотілося закінчувати цей діалог з отцем Романом. Та йому треба було йти провести в останню путь померлого. З молитвою і Богом! І найсвященніше те, що при народженні, вінчанні, смерті ми молимося і віддаємо на волю Божу свою душу і свою долю. І саме тому вкрай важливо те, що поряд є чиста душа українського священика, що зрозуміє, вбереже від помилки, сумнівів, безвір’я.
     У моєї Церкви є майбутнє. В моєму Українському Храмі служать Богу істинні та патріотичні священики. Вони вірують душами. Вони вірують собою. Вони вірують Україною.
     Авторська програма Олега Володарського «СПОВІДЬ». Герой програми Роман Мануляк
     https://www.youtube.com/watch?v=fRp41Z_gcAM
     


Автор: Вячек прочтений: 1200 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 24897
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Юрпомощь
Академия

О сервере


Биржа
Магазин
Платежная
Earn&Play
Форекс

Для контактов
skype:noo.inc




Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Noo Web System
Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Weapon Links

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика