Домой
  • вечное хранение произведений
  • рекламная поддержка лучшим работам
  • участие работ в печатных сборниках

Парольный вход для авторов.

автор: c до
Олег Володарський: «Не здивуюся, якщо Михайло Годинець почне говорити зі своєю нацією як людина, що має намір її очолити»
Автор: Вячек      Дата: 11.11.2018 22:19
«Якщо бажаєте досягти успіху в житті, зробіть наполегливість своїм найкращим другом, досвід – мудрим радником, обережність – старшим братом, а надію – янголом-охоронцем» Джозеф Аддісон

     «Якщо бажаєте досягти успіху в житті, зробіть наполегливість своїм найкращим другом, досвід – мудрим радником, обережність – старшим братом, а надію – янголом-охоронцем»
     Джозеф Аддісон
     Роман Кривицький, тренер моїх синів, дізнавшись, що ми їдемо знімати «Сповідь» на Закарпаття, запропонував мені зустрітися з Михайлом Годинцем, тепло посміхнувшись, згадуючи цю людину. Роман ставив моїх хлопчиків на ноги, тому ця людина завжди користуватиметься моєю довірою та щирою повагою. Тим більшою втіхою стало для мене те, що друзі, колеги та вчитель Романа виявилися справжніми патріотами нашої Батьківщини.
     
     Михайло Годинець. Олександр Король. Олександр Добровольський. Що об’єднує цих чоловіків? На перший погляд, лише любов до спорту та значні спортивні досягнення. Проте я побачив більше – вони нікому не віддадуть свою країну. Чемпіони. Воїни. Переможці.
     
     Значну частину свого життя, своїх сил, своєї душі вони віддають нашим дітям, прекрасно розуміючи важливість тієї справи, котрою займаються. Вони живуть цими хлопчиками та дівчатками і саме завдяки їм зберегли в собі дитячу цікавість, щирість та відкритість.
     Коли мені довелося мати справу з журналістикою, ясно зрозумів одне – ти розмірковуєш і говориш про те, чим тужить і болить твоя душа. І це обов’язково має знайти розуміння, відлуння в думках та почуттях глядачів. Головне – це бути чесним з самим собою і Нацією, на очах у Господа.
     
     Сильний, сталевий характер Михайла помітний одразу. Чемпіон світу. Світу, котрий знає українців, як Воїнів, як сильний, нескорений народ. Народ, котрий намагалися винищити тисячі років.
     Дуже несподіваною виявилася для мене ця «Сповідь». Як благословення Господнє, знаменуючи і показуючи нам всім – в ім’я чого, заради чого ми настільки сильні.
     
     У Михайла з його дружиною Іриною народилася донька. Цікава історія. Три покоління. Покоління бабусь та дідусів, котрі із власних спогадів та розповідей своїх батьків знають, завдяки чому врятувалася наша генетика на Західній Україні. Покоління батьків, котрі розривалися між стародавніми звичаями, піонерсько-комсомольським дитинством і сьогоденням, апатичним до всього нав’язаного та невільного. В цьому і є сіль Українства – почути голос етносу, усвідомити генетику, не прогнівити Господа.
     
     Молода українська космополітичність Михайла та Ірини, спонукає їх жити так, як розуміють. Не зуміли до кінця прийняти завіти старших, проте зуміли почути та прислухатися – обвінчалися, хрестили дитину.
     Релігія нашої молоді в абсолютній волі і сонячному дні. Вони вкрай не схожі на нас, вони кращі, вищі, свідоміші. У них зовсім інша Україна – проста, тиха і дуже затишна.
     Господи, ці діти, виховані Тобою без молитви та віри більш свідомі, ніж ми. Наші діди-прадіди передали нам таку неймовірну любов до своєї Батьківщини, котру ані голод, ані війна, ані численні спроби зросійщення не змогли винищити. Ця любов багато років жила в нас, в моєму поколінні, неусвідомленою, сплячою. І лише війна змогла її пробудити. А в наших дітях вона розквітла. В них є Бог. В них живе Любов.
     Про одне прошу своє покоління – визнайте це. Покайтеся тихо і пошепки. Ми зробили те, що могли – не завадили передати святу любов пращурів прийдешнім поколінням. І завдяки цьому зуміли залишитися Українцями. А наші діти – це вже велична Нація.
     
     У тренера і вчителя Михайла Годинця не буде слабких чи поганих учнів. Він зуміє головне – виявити та загартувати в них характер. Чоловічий характер. Навчить поважати себе та старших, бути добрими та справедливими. Він не дасть їм упасти. Не залишить в біді. Він зазирне учню глибоко в душу і допоможе впоратися з болем і сумнівами, підтримуючи в ньому віру та надію на майбутнє. Не здивуюся, якщо цей чоловік почне говорити зі своєю нацією як людина, що має намір її очолити. Він гідний цього. Він не заплутається. Там, на спортивній арені, одразу видно, хто ти є. Підлість потопить раніше, ніж зрозумієш, що сталося і лише мужність та сила приведуть до перемоги.
     
     Неймовірне відчуття, коли їдеш із Закарпаття до Львова через перевал і знаєш, що частинкою твоєї палко коханої Нації є така людина, як Михайло Годинець.
     Авторська програма Олега Володарського «СПОВІДЬ». Герой програми Михайло Годинець
     https://www.youtube.com/watch?v=LJns66WmM8E&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3QBo3Zza2WdGTlnhwCadQI8RS8044jtjXuSBwQWTbUoH035IIVXaYzNLQ
     


Автор: Вячек прочтений: 1251 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 23488
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Юрпомощь
Академия

О сервере


Биржа
Магазин
Платежная
Earn&Play
Форекс

Для контактов
skype:noo.inc




Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Noo Web System
Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Weapon Links

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика